Een ander dier gevonden?

Een ander dier gevonden?

Inheemse amfibieën en reptielen

Nu en dan krijgen we een inheemse amfibie of reptiel binnen. Een tijdje terug bracht iemand ons een gekko die ongewild een lift gekregen had vanuit Spanje met een lading voedingswaren.
In onze streken komt er maar één giftige soort voor. Zie je een verdwaalde of in nood verkerende kikker, pad, salamander, hazelworm of hagedis, neem steeds contact op met ons. Zet hem niet ergens anders uit of verzorg die zelf niet.

Uitheemse amfibieën, reptielen, spinnen, schorpioenen

Regelmatig geziene gasten zijn waterschildpadden. Ooit gekocht om in een klein aquarium te houden, met als enige groen een plastieken palmboom. Maar die diertjes blijken te groeien. En dan worden ze niet meer zo leuk gevonden, het nieuwe is er af en er is veel onderhoud aan. Met als resultaat dat deze dieren worden gedumpt of uitgezet in het nabije park.

Indien je een waterschildpad vindt, dan doe je die in een plastieken bak met een natte handdoek. Indien je een slang, schorpioen of een spin vindt, dan bel je best zo snel mogelijk met ons (052/33.64.10). Pak het dier nooit zelf! De kans is klein dat je te maken hebt met een gifslang, maar je weet immers nooit. Wij zorgen na vangst en verzorging wel voor een nieuwe thuis via adoptie.