Vrijwilliger

Vrijwilliger

Ben je een echte dierenvriend(in)? Minstens 14 jaar? Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kun je je regelmatig vrijmaken? Wil je meedraaien in een enthousiast en vrolijk team? Geef je dan snel op als één van onze vrijwilligers!

Als vrijwilliger kun je op verschillende manieren je steentje bijdragen aan de werking van ons centrum. Wil je graag veel in contact komen met de dieren, kun je meedraaien in ons dierenzorgteam. Ben je handig aangelegd, dan kun je ons klusjesteam komen versterken. Spreek je graag voor groepen, kun je je opgeven als gids.

Dierenzorg

Je helpt bij de dagelijkse verzorging van onze patiënten. Verwacht je aan een zeer uitgebreid takenpakket, gaande van het schoonmaken van kooien tot het poetsen van waterpartijen tot het sonderen van zwanen en ganzen. Voor mensen met gezondheidsproblemen kan het werk in het VOC soms te zwaar zijn.

Communiceer vooraf goed indien je problemen hebt met bepaalde taken, zodat we jou de juiste taken kunnen geven.  Er wordt een uitgebreide opleiding voorzien, via persoonlijke begeleiding.

Klusjes

Je versterkt het klusjes-team bij hun talloze taken. De lijst gaat van het herstellen van bestaande kooien, bouwen van nieuwe verblijven, schilderwerken, onderhoud van de tuin, … .

Gidsen

Je gidst groepen rond achter de schermen van het VOC. Het gamma aan bezoekers is zeer breed: scholieren, jongeren, volwassenen, senioren, andersvaliden, … In samenspraak met onze verantwoordelijke kies je groepen waar je je het best bij voelt. Gidsbeurten worden enkel in het Nederlands gegeven.

Er wordt een interne opleiding voorzien. Eerst draai je een aantal uur mee als dierenverzorger, want als je aan den lijve ondervonden hebt wat het werk inhoudt, is het makkelijker om er uitleg over te geven.

Vervolgens volg je enkele gidsbeurten mee met ervaren gidsen, vooraleer je zelf gidsbeurten gaat geven.